SCHIETSYSTEEM

Bij Shooting System Maintenance werken we met het Digital Police Combat System, oftewel DCPS. Dit is een interactief schietsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor het indoor trainen van politieagenten, militairen en veiligheidsmedewerkers. Wij zijn officieel vertegenwoordiger en leverancier van DCPS in Nederland.

HOE WERKT HET?

DCPS is een schietsysteem dat zowel statische als dynamische beelden projecteert op een medium (bijvoorbeeld papier of natuurrubber), waar men op kan schieten. Naast de beamer wordt een treffererkenning geplaatst (optisch of thermisch). Deze camera detecteerd waar de treffer plaatsvindt. Op het scherm wordt dan ook de treffer geprojecteerd. Dit systeem is ook geschikt om met laserwapens te oefenen.

DOELWIT

Als er een treffer plaatsvindt, verschijnt er een markering. Ook is het mogelijk om zelf eigen video’s te gebruiken en eigen oefeningen te creëren. Door met video’s te werken, kan de situatie gemanipuleerd worden door de docent. Het complexe systeem biedt verschillende moeilijkheidsgraden en vormt zo een zeer veelzijdig en interactief leermiddel.

 

SOFTWARE

De software voor DPCS is speciaal voor dit systeem ontwikkeld en biedt vele mogelijkheden voor de gebruiker. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website van de ontwikkelaar, SST Scheubeck GmbH.